Economie

Partnerbijdrage

Groninger Anthonie Beuker maakt trage Imac weer snel dankzij SSD-upgrade

Niets is irritanter dan een iMac die lang op zich laat wachten. Draaiend cirkeltje, vastgelopen scherm of programma’s die zichzelf spontaan afsluiten. Tijd voor een nieuwe iMac denk je dan al snel, maar dat is meestal niet nodig! Wil jij jouw iMac net zo snel hebben als een nieuwe iMac voor een fractie van de prijs? Lees dan snel verder of bestel direct jouw upgrade op SSDinjeMac.nl.


Leestijd: 1 minuut

Groninger Anthonie Beuker maakt trage Imac weer snel dankzij SSD-upgrade
Groninger Anthonie Beuker maakt trage Imac weer snel dankzij SSD-upgrade

Als je kijkt naar de specificaties van je eigen iMac en naar dat van een splinternieuwe, valt je waarschijnlijk een ding op: Namelijk dat de nieuwste modellen standaard niet beschikken over een HDD of Fusion Drive, maar een vele malen snellere SSD. Voor de rest zullen de specificaties waarschijnlijk veel gelijkenissen vertonen.

Er zijn veel verschillen tussen een HDD (Hard Disk Drive) en een SSD (Solid State Drive). Het belangrijkste verschil is toch de snelheid.

Het verschil in snelheid komt voornamelijk door de manier waarop de schijven werken. Een harde schijf heeft een bewegend mechanisme dat veel werk moet verrichten om de informatie te lezen en te schrijven. Daardoor kan de iMac (zeker als de harde schijf al een paar jaar oud is) moeite hebben om meerdere programma’s gelijktijdig te draaien, ook zal het opstarten van de Mac al snel meer dan een minuut in beslag nemen.

Een SSD werkt anders, deze bestaat volledig uit elektronica, welke de informatie direct kan. Hierdoor kan een SSD zo maar 10 keer de snelheid bereiken dan dat van de harde schijf die deze vervangt.

Het Groningse bedrijf SSDinjeMac is gespecialiseerd in het uitvoeren van SSD-upgrades en heeft al vele tevreden klanten. Ook weer een supersnelle iMac? Laat je harde schijf vervangen door een SSD door SSDinjeMac.nl.