Nieuws

GroenLinks-Kamerlid Isabelle Diks wordt wethouder in Groningen

Isabelle Diks (GroenLinks) wordt wethouder in de gemeente Groningen. Het Tweede Kamerlid vervangt Mattias Gijsbertsen die binnenkort vertrekt.


Leestijd: 1 minuut

Isabelle Diks (GroenLinks) niet opnieuw beschikbaar als wethouder
Isabelle Diks (GroenLinks) niet opnieuw beschikbaar als wethouder

Diks was van 2008 tot 2017 wethouder in de gemeente Leeuwarden en werd daarna Tweede Kamerlid in Den Haag. 

Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Mirjam Wijnja heeft Met Isabelle Diks veel bestuurlijke ervaring en een groot netwerk in Noord-Nederland. “We zijn blij dat Isabelle zich bereid heeft getoond om deze functie op zich te nemen. We zien er naar uit om met haar samen te werken.”

Isabelle Diks krijgt het sociale domein, de zorg, jeugdzorg en de volksgezondheid in haar portefeuille. Ook wordt ze locoburgemeester. “De uitdagingen waar Groningen zich in tijden van corona voor geplaatst ziet, zijn van een ongekende omvang. Graag draag ik daar bestuurlijk mijn steentje aan bij.”, aldus Diks.

Gijsbertsen gaat aan de slag als landelijk programmadirecteur ‘Geweld hoort nergens thuis’ in Den Haag. Wijnja: “Mattias heeft zich jarenlang ingezet voor Groningen en daar zijn wij hem enorm dankbaar voor. We wensen hem heel veel plezier en succes toe in zijn nieuwe functie.”

Foto: Maarten Kools