Nieuws

Groningen geeft startschot Week tegen Kindermishandeling

In Groningen is het startschot gegeven voor de Week tegen Kindermishandeling. Onderdeel hiervan is de publiekscampagne ‘Wat jij kan doen’, die omstanders vraagt iets te doen met hun vermoedens en twijfels.


Leestijd: 1 minuut

Groningen geeft startschot Week tegen Kindermishandeling
Groningen geeft startschot Week tegen Kindermishandeling

Jaarlijks zijn bijna 120.000 kinderen in Nederland slachtoffer van mishandeling. Kinderen die dit meemaken, willen gehoord en gezien worden. Iets wat juist tijdens de coronacrisis niet vanzelfsprekend is. Maak jij je zorgen over een kind? Heb je het idee dat een kind het thuis niet fijn heeft? Er zijn veel dingen die je dan kan doen. Vraag bijvoorbeeld een keer hoe het gaat, luister naar zijn/haar verhaal, begin een gesprek of stuur een appje.

Op ​watjijkandoen.nl ​vind je tips over hoe je zo’n gesprek met een kind of volwassene kan voeren, of hoe je signalen van kindermishandeling kan herkennen. Ook worden er ervaringsverhalen gedeeld en kan je vier afleveringen luisteren van de podcast ‘De Omstanders’. In deze podcast gaat Suzanne Kuik, projectleider van het regionaal Leernetwerk Veilig opgroeien (VONK), in gesprek met verschillende deskundigen over het omstander-zijn van kindermishandeling, de impact en mogelijkheden daarvan.

Neem contact op met het WIJ-team bij jou in de buurt: wij.groningen.nl. Bel voor advies gratis en anoniem met Veilig Thuis Groningen: 0800-2000. Anoniem chatten met een medewerker kan ook, via veiligthuisgroningen.nl. De campagne wordt van 16 t/m 30 november gevoerd op straat, op social media en online op ​watjijkandoen.nl.