Nieuws

Groningen in siësta-stand: diverse diensten en bedrijven sluiten de deuren

Het is heet vandaag. De temperatuur stijgt nog harder dan gisteren, en hoewel het in het zuiden van het land nóg warmer wordt, tikt het kwik hier vandaag ook 36 graden aan. En dat is niet alleen te merken aan de temperaturen, maar ook aan bedrijven die vanmiddag massaal de werkzaamheden neerleggen.


Leestijd: 1 minuut

Hittegolf in aantocht
Hittegolf in aantocht

Kaaskop Groningen en Haren dicht

De Kaaskop is vandaag in Groningen én Haren ‘s middags dicht vanwege de extreme hitte. “Als alle kazen smelten….. stoppen wij er ook even mee”, schrijft eigenaar Cor Dijkstra op Facebook. 

Albert Heijn schrapt boodschappenbezorging

De Albert Heijn laat weten dinsdagmiddag geen boodschappen te bezorgen. De supermarktketen vindt het onverantwoord om bezorgers met deze weersomstandigheden op pad te sturen. Klanten zijn per mail op de hoogte gebracht. Zij kunnen online een nieuw moment kiezen om hun boodschappen te laten bezorgen.

Ook andere bezorgservices nemen maatregelen. Zo mogen medewerker van PostNL ook na 18.00 nog pakketjes bezorgen, als het minder heet is. Bij Thuisbezorgd mogen werknemers meer pauzes nemen. 

Test- en vaccinatielocaties GGD Groningen dinsdagmiddag gesloten

Ook de test- en vaccinatielocaties van GGD Groningen zijn vanmiddag gesloten vanaf 12.00. Mensen met een afspraak kunnen de afspraak verzetten.

Groningse bruggen dinsdagmiddag dicht

Vanaf 13.00 zullen de bruggen in de gemeente Groningen niet meer opengaan vanwege de hitte. De gemeente is bang dat de bruggen anders niet meer open of dicht kunnen. Het plan is om de bruggen woensdagochtend om 09.30 weer te openen.