Nieuws

Groningse studenten samen in actie tegen schurft

In februari gaan acht Groningse studentenverenigingen samen de ziekte schurft bij hun leden en bij andere Groningse studenten aanpakken. Dat heeft een woordvoerder woensdag laten weten.


Leestijd: 1 minuut

De ziekte schurft is terug van weggeweest en is aan een snelle opmars bezig. Overigens zowel bij studenten als bij niet-studenten.

Maar met name in studentenhuizen is deze huidziekte een irritant probleem. Zeker in deze periode van kou en hoge energierekeningen zitten bewoners dichter op elkaar en soms wel eens onder eenzelfde deken.

Probleem bij veel samenwonende studenten is ook dat ze veelal een andere huisarts hebben, die dan weer een andere behandeling voorschrijft.

Om de ziekte systematischer te bestrijden hebben acht studentenverenigingen besloten hun krachten te bundelen. Vanuit Contractus, de samenwerking van de acht studentenverenigingen, zal een gezamenlijke campagne van start gaan in februari. In die periode zullen zoveel mogelijk studenten gelijktijdig medicatie gebruiken en hun kleding adequaat wassen en behandelen.