Nieuws

Martini Ziekenhuis schaalt nu al de zorg af; twee OK's dicht vanwege ziekte

Het Martini Ziekenhuis schaalt nu al de reguliere zorg af. Er worden de komende twee weken twee operatiekamers gesloten vanwege ziekte onder het personeel. Zo’n tachtig operaties worden uitgesteld.


Leestijd: 1 minuut

Martini Ziekenhuis schaalt nu al de zorg af; twee OK's dicht vanwege ziekte
Martini Ziekenhuis schaalt nu al de zorg af; twee OK's dicht vanwege ziekte

Zo’n tien procent van het ziekenhuispersoneel zit ziek thuis. Een deel heeft verkoudheidsklachten, terwijl anderen vanwege de seizoensgriep niet aan het werk kunnen. Ook krijgt het ziekenhuis steeds meer coronapatiënten binnen. De flexibele capaciteit is bijna helemaal benut. 

“Dit betekent dat er nog heel weinig rek in zit en dat baart me zorgen”, zegt bestuursvoorzitter Hans Feenstra. “Het is belangrijk dat onze collega’s goed inzetbaar blijven, zeker gezien de verwachting dat deze situatie de komende maanden aanhoudt. We hebben daarom besloten de zorg nu in beperkte mate af te schalen om zo ruimte te creëren in de planning.”

Twee operatiekamers gaan de komende twee weken dicht. Het gaat om zo’n tachtig operaties. De patiënten daarvoor zijn allemaal gebeld om de afspraak uit te stellen. Na deze twee weken wordt de situatie opnieuw bekeken. 

Hans Feenstra: “We realiseren ons dat het voor patiënten echt heel vervelend is dat we een aantal operaties op korte termijn afzeggen. Door nu tijdelijk twee OK’s te sluiten, hopen we de impact zo klein mogelijk te houden.”