Nieuws

Mick Jagger opent online expo Rolling Stones

De expositie The Rolling Stones – Unzipped, die vanaf 20 november te zien is in het Groninger Museum – wordt online geopend door Mick Jagger. Om 17.00 uur geeft hij op rollingstonesgroningen.nl de aftrap voor de expo.


Leestijd: 1 minuut

Online opening op donderdag 19 november
Leo Blokhuis interviewt Mick Jagger en toont samen met directeur Andreas Blühm enkele highlights uit de tentoonstelling. Ook interviewt Blokhuis een aantal bekende Nederlanders die groot fan zijn van de band. Lucy Woesthoff (voormalig pr-manager van de Stones), Klaas Knot (president van De Nederlandsche Bank), Matthijs van Nieuwkerk (presentator) en Humberto Tan (presentator) vertellen allemaal over hun bijzondere band met de Stones. De opening is voor iedereen op donderdag 19 november om 17.00 uur coronaproof te volgen op rollingstonesgroningen.nl en dvhn.nl.

Vanaf vrijdag 20 november weer open voor publiek
Het museum moest vanwege de landelijke wetgeving tijdelijk de deuren sluiten. Op donderdag 19 november kunnen sponsoren en leden van de Vrienden van het Groninger Museum alvast een kijkje nemen en vanaf vrijdag 20 november is iedereen met een ticket weer welkom. Het museum is dan alleen toegankelijk met een toegangskaart voor een bepaald tijdslot dat vooraf via de website is gereserveerd.

Tickets vanaf zaterdag 14 november weer in de voorverkoop
Tickets voor de tentoonstelling zijn vanaf 14 november weer te koop via rollingstonesgroningen.nl. Vanwege de onzekerheid rond de ontwikkelingen van het coronavirus en de maatregelen van de overheid, worden tickets telkens per week verkocht. Elke zaterdag zijn er weer nieuwe tickets beschikbaar.

Over de tentoonstelling
The Rolling Stones – Unzipped toont ruim 400 originele objecten uit de verzameling van de Stones. Niet alleen instrumenten en stage designs, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.