Nieuws

Ongeveer 4.500 bezoekers bij Nieuwjaarsfeest in Forum Groningen

Het Nieuwjaarsfeest in Forum Groningen heeft donderdagavond ongeveer 4.500 bezoekers getrokken. De gemeente Groningen spreekt van een groot succes. (Foto: Rieks Oijnhausen)


Leestijd: 1 minuut

Ongeveer 4.500 bezoekers bij Nieuwjaarsfeest in Forum Groningen
Ongeveer 4.500 bezoekers bij Nieuwjaarsfeest in Forum Groningen

In het hele gebouw waren er vanaf 19.00 uur optredens van artiesten als René Karst, Harry Slinger, Swinder en Inge van Calkar. Je kon films over Groningen bekijken en burgemeester Koen Schuiling hield zijn eerste nieuwjaarsspeech.

Voor aanvang van het feest stonden er voor het Forum lange rijen. Toen het feest was begonnen, hoefde niemand langer dan twintig minuten te wachten om het Forum binnen te komen. “We hebben vooral goed gekeken hoe druk het was op de roltrappen. Zodra de verschillende zalen vollopen, kun je ook weer wat mensen toelaten”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Uiteindelijk is niemand geweigerd.

Dagobert Duck wordt Wopke Hoekstra
Burgemeester Schuiling vroeg de Stadjers in zijn speech wat meer aandacht aan elkaar te geven, omdat er veel tegenstellingen in de maatschappij opduiken. Ook bleek hij kritisch op het kabinet. “Dagobert Duck veranderde zijn naam in Wopke Hoekstra liet het geld in Den Haag tegen de dijken klotsen maar liet zijn kleine neefjes zonder reddingsvestjes aan dobberen”, zei Schuiling, waarmee hij refereert aan de taken die de gemeentes hebben moeten overnemen van het Rijk.

Lelylijn
In zijn speech vroeg Schuiling ook aandacht voor de aardbevingsproblematiek. Het oplossen van schades en het versterken van huizen moet nu echt van de grond komen. Ook brak hij een lans voor de Lelylijn, een snelle treinverbinding tussen Groningen en Amsterdam.

Tot in de late uurtjes
Het Nieuwjaarsfeest ging door tot in de late uurtjes. De gemeente kijkt tevreden terug op het feest, dat eerder in De Oosterpoort en MartiniPlaza werd georganiseerd. “De sfeer was goed en iedereen was enthousiast over deze nieuwe locatie”, aldus de woordvoerder van de gemeente.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen