Nieuws

Opnieuw lange file op A7 richting stad: “werk thuis als dat kan”

Het was dinsdagochtend opnieuw raak: op de A7 tussen Leek en de stad Groningen stond een lange file. Het slechte weer speelde een rol, maar vooral ook de werkzaamheden tussen Hoogkerk en Groningen-West: hierdoor is er maar een rijstrook beschikbaar. Groningen Bereikbaar raadt mensen om komende tijd aan zoveel mogelijk thuis te werken.


Leestijd: 1 minuut

Opnieuw lange file op A7 richting stad: “werk thuis als dat kan”
Opnieuw lange file op A7 richting stad: “werk thuis als dat kan”

Dinsdagochtend stond er rond 08.30 uur een file van meer dan 9 kilometer. Het was – volgens de ANWB althans – sowieso al de drukte ochtendspits van het jaar, en de werkzaamheden op de A7 maakten het er niet beter op.

Sinds afgelopen maandag is er voor verkeer uit de richting van Drachten maar één rijstrook beschikbaar tussen Hoogkerk en Groningen-West (afrit 36). De afsluiting duurt tot vrijdagavond 24 maart 22.00 uur. Daarna bestaat de A7 richting Groningen weer uit twee (versmalde) wegstroken.

A28 drie weekend deels dicht

Er staan deze maand nog meer werkzaamheden gepland. Zo is de A28 komende drie weekenden dicht van het Julianaplein tot afslag 39 Groningen-Zuid voor verkeer richting Assen. In dezelfde weekenden is de zuidelijke ringweg dicht van knooppunt Euvelgunne tot de Europaweg voor verkeer richting het Julianaplein.

Groningen Bereikbaar raadt mensen aan komende tijd zoveel mogelijk thuis te werken, of anders – als dat mogelijk is – de fiets te pakken. Ook het openbaar vervoer of parkeren op een P+R is een optie, maar vanwege stakingen in het streekvervoer was dat dinsdag geen optie