Nieuws

Oproep om vanavond kerkklokken te luiden in Groningen

De Raad van kerken heeft een oproep gedaan om de kerkklokken te luiden vanavond, woensdag 18 maart, in Groningen en in de andere steden en dorpen in Nederland. Het is bedoeling dat de klokken luiden van 19.00 tot 19.15 uur, als symbool ‘van troost en hoop’. Ook de komende weken, op woensdagen 25 maart en 1 april, is gevraagd om dan de klokken te luiden. De Raad van Kerken schrijft:


Leestijd: 1 minuut

Oproep om vanavond kerkklokken te luiden in Groningen
Oproep om vanavond kerkklokken te luiden in Groningen

“Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten.  Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden. “

De Raad sluit hierin aan bij een lokaal initiatief van de Paradijskerk in Rotterdam.

“Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen.

Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.”

“Help mee om dit teken van troost en hoop te laten horen en luid de klok(ken) van uw kerk op woensdag 18 en 25 maart en 1 april van 19.00 tot 19.15 uur!