Nieuws

Optimisme helemaal terug bij bouwers zuidelijke ringweg; alles klaar in 2024

“Apetrots zijn we. We hebben bewezen het project weer onder controle te hebben. Dat was best spannend”. Dat zegt projectdirecteur Maarten Janknegt van de combinatie Herenpoort, de bouwers aan de zuidelijke ringweg. Hij komt aan het woord in een uitvoerige reportage op de website van Cobouw. Daaruit blijkt dat het optimisme helemaal terug is aan de zuidelijke ringweg. De verwachting is dat het zeker zal lukken om de weg in 2024 op te leveren.


Leestijd: 1 minuut

Optimisme helemaal terug bij bouwers zuidelijke ringweg; alles klaar in 2024
Optimisme helemaal terug bij bouwers zuidelijke ringweg; alles klaar in 2024

Het werk aan de ring Groningen lag vorig jaar bijna een jaar lang stil waarbij de zomerstremming van de A7 in 2018 moest worden afgeblazen: het vertrouwen in een goede afloop was weg.

Hoewel projectdirecteur Ton Swanenberg op zeker moment verzuchtte: “Wat gaat hier fout? Hier komen we niet meer uit”, concludeerde projectdirecteur Ton Swanenberg, is de zaak nu weer helemaal op de rails en het project ligt op stoom.De zomerstremming van vorig jaar kreeg afgelopen zomer een herkansing en werd vorige maand met succes afgerond met het intrillen van de noordelijke damwand en het inschuiven van de Helperzoomtunnel.

2024

Door de lastige beginfase is de opleveringsdatum drie jaar naar achteren geschoven, naar eind 2024. ‘Dat gaat zeker lukken, is de stellige overtuiging van beide projectdirecteuren en misschien ook nog wel eerder’, aldus Cobouw.

Klik hier voor de reportage in Cobouw.