Nieuws

Politie wil meer weten over ‘mogelijke ontvoering’ van minderjarige

De politie wil graag meer weten over een ‘mogelijke ontvoering’ van een 17-jarige Groninger. Die werd woensdagavond vanaf de Grote Markt door twee plaatsgenoten meegenomen in een witte Volvo.


Leestijd: 1 minuut

Overleden persoon gevonden in de Piccardthofplas (update)
Overleden persoon gevonden in de Piccardthofplas (update)

De politie kreeg woensdagavond een melding van meerdere mensen die zagen dat twee mannen de minderjarige jongen meenamen. Uit de meldingen bleek dat dit mogelijk tegen de zin was van de minderjarige Groninger. 

De witte Volvo werd korte tijd later aangetroffen in de Goudlaan. De politie stuitte daarbij op twee mannen van 28 en 20 jaar uit Groningen én een 17-jarige jongen uit Groningen. Het mogelijke slachtoffer verkeerde in goede gezondheid. De twee verdachten zijn aangehouden. 

Uit verklaringen blijkt dat er geen geweld is gebruikt om de minderjarige Groninger mee te nemen. Volgens de politie was er wel sprake van dwang. Het lijkt ook op een gerichte actie. 

De politie wil nu meer weten van de mogelijke ontvoering. Via sociale media is een oproep gedaan voor tips. “Heb je iets gezien of heb je camerabeelden? Neem contact op!”, aldus de politie.