Nieuws

Reclame-uitingen in Ten Boer afgeplakt

Ondernemend Ten Boer gaat op zwart. Nagenoeg alle ondernemers en winkeliers op het Koopmansplein in Ten Boer hebben hun logo’s en reclameteksten afgeplakt uit protest tegen de plannen voor het invoeren van reclamebelasting. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Onder andere bij supermarkt Alma Ten Boer en RegioBank verdwenen woensdagmiddag de logo’s en reclames onder zwart plastic. “Een belachelijk en dom plan”, zo omschrijft Albert Venema van de RegioBank het voornemen van het Groningse college van B&W. “Daarom doen we mee. Het is gewoon geldklopperij. En niet alleen winkels zijn de dupe, ook sportverenigingen en medische bedrijven.”

Als extra ondersteuning zijn er ook posters uitgedeeld die de ondernemers voor hun raam kunnen hangen. Op de poster staat een QR-code die leidt naar een petitie tegen de plannen. De petitie was woensdagmiddag al ruim 1.500 keer getekend. De zwarte posters met de tekst ‘Tegen Reclamebelasting’ zijn vanaf donderdag ook voor ondernemers in de stad Groningen verkrijgbaar. Meer informatie daarover volgt.