Nieuws

Scotch & Soda failliet; winkels in Groningen voorlopig open

Kledingketen Scotch & Soda heeft faillissement aangevraagd voor de Nederlandse tak van het bedrijf. Het bedrijf schrijft in een verklaring op Linkedin dat het faillissement het gevolg is van onder andere de negatieve effecten van corona en de hoge inflatie.


Leestijd: 1 minuut

Modeketen Scotch & Soda – met winkels in Groningen – maakt een doorstart
Modeketen Scotch & Soda – met winkels in Groningen – maakt een doorstart

Scotch & Soda heeft in Nederland 32 winkels in 21 steden. In Groningen gaat het om winkels in de Brugstraat en op de Grote Markt.

Een curator gaat de komende tijd op zoek naar een kandidaat om de Nederlandse activiteiten over te nemen. De winkels blijven ondertussen gewoon open. “Het is een echt Nederlands merk met een creatief hart, dat wereldwijd actief is. Dat is bijzonder”, laat curator Jasper Berkenbosch aan Het Financieele Dagblad weten. “Het faillissement is echt een bittere pil.”

Het faillissement geldt alleen voor het Nederlandse deel van Scotch en Soda. Wereldwijd heeft het kledingmerk meer dan tweehonderd winkels, onder andere in Engeland, Italië, China en de Verenigde Staten. De buitenlandse activiteiten vallen niet onder het faillissement.