Nieuws

Verdachte van bioscoopmoorden staat donderdag weer voor de rechter

De verdachte van de bioscoopmoorden, Ergün S., staat donderdag weer voor de rechter. De rechtbank gaat kijken of het voorarrest van de man wordt verlengd. Ergün S. wordt verdacht van de moord op het schoonmakers echtpaar Marinus en Gina Visser, op 26 oktober in bioscoop Pathe.


Leestijd: 1 minuut

Rechtbank doet vandaag uitspraak in bioscoopmoorden
Rechtbank doet vandaag uitspraak in bioscoopmoorden

Het gaat donderdag om een pro forma zitting. De inhoudelijke behandeling van de zaak laat nog even op zich wachten omdat de verdachte nog moet worden behandeld in het Pieter Baan Centrum. Die behandeling is uitgesteld door de coronacrisis. De rechter gaat nu kijken of Ergün S. in voorarrest blijft. 

De verdachte was mogelijk psychotisch toen hij de moord pleegde. Hij zocht een portiek om te slapen en ging bioscoop Pathe via de zijdeur binnen. Daar stuitte hij op het echtpaar uit Slochteren, die hij om het leven zou hebben gebracht. Ergün S. werd een dag later opgepakt. Daarbij werd hij door de politie beschoten. 

De verdachte verblijft nog steeds in het Penitentiair Ziekenhuis in Scheveningen. Het is niet bekend of Ergün S. bij de zitting aanwezig is.