Nieuws

Voor de zomer meer duidelijkheid over invulling Merckt

Voor de zomer zal er meer duidelijk zijn over de invulling van Merckt, het pand tussen de Grote Markt en de Nieuwe Markt. Dat zegt wethouder Rik van Niejenhuis naar aanleiding van vragen van de PvdA over de invulling van het pand.


Leestijd: 1 minuut

Merckt staat al meerdere jaren leeg. Het idee was om er een foodmarkt te realiseren, maar dat is niet van de grond gekomen. De Groningse fractie van de PvdA wilde weten wat het college eraan doet om ervoor te zorgen dat het gebouw een bruisende plek wordt en voor Groningers toegankelijk wordt.

Het pand is geen eigendom van de gemeente, maar vastgoedontwikkelaar MWPO, dat elders in Groningen al diverse succesvolle projecten hielp realiseren, onder andere in het vroegere pand van V&D aan de Grote Markt.

Volgens Van Niejenhuis heeft de eigenaar van het pand aangegeven voor de zomer, en misschien zelfs voor mei, samen met een huurder naar buiten te treden met een idee voor de invulling ervan. Het plan is om die plannen dan nog dit jaar te realiseren. De wethouder kan nog geen tipje van de sluier oplichten over wat de invulling zou kunnen worden.