Nieuws

Zeven jaar cel voor doodsteken vriend Kim Feenstra


Leestijd: 1 minuut

In de ochtend van 9 augustus 2008 kreeg de politie een melding van een buurtbewoner dat er werd gevochten in een woning aan de Groningse H.L. Wicherstraat. Agenten troffen even later in de woonkamer het levenloze lichaam van de 29-jarige Joshua Bathoorn aan.

Volgens de verdachte viel Bathoorn hem die ochtend aan, omdat hij zijn excuses eiste voor het mishandelen van de bewoonster van de woning, een ex-vriendin van B. De man verklaarde vervolgens uit angst een aardappelschilmesje te hebben gepakt, waarna Bathoorn tijdens een worsteling per ongeluk in het mes zou zijn gevallen. De rechter meent echter dat B. met het mes naar Bathoorn is gelopen, terwijl het slachtoffer met de rug naar hem toe stond. "Toen hij Bathoorn bij de schouder pakte en met kracht naar zich toe draaide, belandde het mes in het slachtoffer, aldus de rechter.

De rechtbank oordeelde dat B. daarmee bewust de aanmerkelijke kans heeft aanvaard dat Bathoorn dodelijk gewond zou raken. Daarnaast had hij meerdere keren de mogelijkheid gehad om van de ruzie weg te lopen. De rechter legde echter een jaar minder celstraf op dan het OM had geist, omdat Bathoorn zelf de confrontatie met B. had uitgelokt.