Sport

Actie FC Groningen 'Laat ons weer eens juichen' veelbelovend van start

De actie 'Laat ons weer eens juichen' waar FC Groningen woensdag mee begonnen is om seizoenkaarthouders en sponsoren te benaderen om de club door de crisis te helpen kende een veelbelovende start. Sinds maandag hebben een kleine duizend fans hun seizoenkaart verlengd.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden
FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden

Dat brengt het totaal op ruim 2600. Nog wel fors minder dan een jaar eerder. Toen stond de teller op bijna 4500. Algemeen directeur Wouter Gudde meldt in de media dat diverse seizoenkaarthouders besluiten om een extra bedrag te doneren en dat vrijwel iedereen afziet van financiële compensatie voor gemiste wedstrijden. Ook alle sponsors worden benaderd. Hoe de eerste ervaringen daarmee zijn is nog niet bekend.

Een volgende stap is dat de selectie van FC Groningen op bezoek gaat bij seizoenkaarthouders in een poging ze voor de broodnodige steun over de streep te trekken. De totale schade voor het huidige en het komende seizoen heeft de FC voorlopig ingeschat op 5 miljoen euro. Via seizoenkaarthouders en sponsors hoopt de Trots van het Noorden een kleine 2 miljoen euro binnen te halen,