Donar begint halve finale met 77-65 nederlaag in Den Bosch

Het is de basketballers van Donar niet gelukt om in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap het thuisvoordeel te stelen. In de best-of-five serie tegen Heroes Den Bosch begon Donar met een uitwedstrijd en incasseerde een duidelijke 77-65 nederlaag. Wedstrijd twee is donderdagavond in MartiniPlaza.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Om de finale te halen moet de ploeg van coach Matthew minimaal een keer op vreemde bodem winnen. Er vanuit gaande dat beide thuiswedstrijden gewonnen worden. In duel één miste Donar scherpte en was er veel te veel balverlies. In een typische play-off wedstrijd. Veel strijd en nadruk op de verdedigingen. Voor goed basketbal moest de liefhebber dinsdagavond niet in de Maaspoort in Den Bosch zijn.

Na een matig eerste kwart, 19-11 achter, herstelde Donar zich in de tweede tien minuten. De Groningers kwamen terug tot 30-30, maar doordrukken zat er vervolgens niet in. Via 37-34 halverwege zette Den Bosch na de pauze blijvend de toon. Met nog tien minuten te gaan stond Donar met 60-51 achter. De achterstand bleek te groot om in de slotfase weg te werken. De gasten brachten domweg te weinig om aanspraak te kunnen maken op de zege.

Amanze Egekeze was topscorer met 12 punten. De tweede halve finale begint donderdagavond om 20.00 uur in MartiniPlaza.