Sport

Donar begint oefencampagne op 21 augustus

De nieuwe selectie van Donar moet nog behoorlijk vorm krijgen, maar de oefencampagne richting het nieuwe seizoen is al wel bekend. Donar speelt de eerste oefenwedstrijd op zondag 21 augustus tijdens de Open Dag tegen EWE Baskets Oldenburg.


Leestijd: 1 minuut

Donar speelt sowieso nog één keer thuis
Donar speelt sowieso nog één keer thuis

Een kleine week later volgt op 27 augustus een uitwedstrijd in Duitsland tegen Rasta Vechta. Daarna volgt op vrijdag 2 september in Veendam een duel tegen Bremerhaven. Vervolgens volgen alleen nog wedstrijden op vreemde bodem. Op vrijdag 9 en zondag 11 september in Leicester in Engeland tegen Leicester Riders en het weekend erop is België aan de beurt. Met op vrijdag 16 september een duel tegen Kangaroes Mechelen en twee dagen later wordt de oefencampagne met een duel tegen Antwerp Giants afgesloten.

De competitie begint op 1 oktober met een uitduel tegen ZZ Leiden. De wedstrijd om de Supercup tegen Heroes Den Bosch moet nog vastgesteld worden. Dit is afhankelijk van hoever de Brabanders in de Europese Champions League komen waar een aantal voorrondes voor afgewerkt moeten worden. De eerste thuiswedstrijd in de competitie is op zaterdag 8 oktober de derby tegen Aris Leeuwarden.