Donar eenvoudig naar halve bekerfinale

De uitgangspositie voor Donar om de halve finale van de beker te halen was na de 92-58 thuisoverwinning twee weken geleden op Feyenoord al heel goed. In Rotterdam won Donar donderdagavond ook de return, waardoor de halve finale eenvoudig bereikt werd. Na vier keer tien minuten zuivere speeltijd stond er 73-57 op het scorebord.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Het spelen van de eerste kwartfinale had een paar weken geleden de nodige problemen. Een haperend scorebord zorgde ervoor dat het duel gestaakt werd en een week later alsnog plaats kon vinden. Toeval of niet ook in Rotterdam vertoonde het scorebord kuren aan het eind van het eerste kwart. Deze keer kon het euvel verholpen worden. Op dat moment had de ploeg van coach Erik Braal de wedstrijd al zo goed als in de tas.

Na het eerste kwart stond Donar al met 24-8 voor. Daarmee was de angel er al uitgehaald. Het enige gevaar was op een ontketend Feyenoord te stuiten dat vanaf het begin met vuur zou spuwen.  Voor 300 toeschouwers was het vanaf kwart twee het uitspelen van de wedstrijd. Van spanning was geen sprake meer. Dit gaf de gelegenheid om iedereen van de selectie speeltijd te geven.

De ruststand was 36-26 in het voordeel van Donar. In de slotfase kregen de jeugdige talenten ook speeltijd. Sheyi Adetunji viel helaas geblesseerd uit. Jeff de Vries smaakte het genoegen om de laatste score voor zijn rekening te nemen. Een driepunter bepaalde de eindstand op 73-57 in het voordeel van Donar. Carrington Love was topscorer met 13 punten. In de halve finale is Landstede Hammers Zwolle de tegenstander. Donar heeft thuisvoordeel. Op 11 februari wordt in Zwolle gespeeld. Twee dagen later valt de beslissing in MartiniPlaza.