Sport

Donar en Lycurgus winnend in de competitie

Zowel Donar als Amysoft Lycurgus speelden midweeks en deden dat succesvol. Donar won in MartiniPlaza met 81-69 van Aris Leeuwarden en Lycurgus zegevierde in Nijmegen. Nummer vijf VoCASA moest er met 3-0 aan geloven. Zowel Donar als Lycurgus staan derde respectievelijk de BNTX-League en de Eredivisie.


Leestijd: 1 minuut

Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch
Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch

Donar begon prima aan de wedstrijd, maar kon het goede spel na de pauze niet doorzetten. Na 19-8 en 20-10 in de eerste twee kwarten stond de ploeg van coach Matthew Otten met 39-18 voor. Dat duidde op een monsterzege, maar daar kwam het niet van. Het niveau zakte behoorlijk weg en de gasten kregen nieuwe moed. Aris kwam terug tot 77-69 en leek de overhand te krijgen. Donar was net op tijd weer bij de les om de duizend fans een 81-69 overwinning te bezorgen. Henry Caruso was topscorer met 15 punten.

In een lastige wedstrijd moest het van ver komen bij Lycurgus. In de tweede set moest zelfs een achterstand van 19-12 weggewerkt worden om de meubelen te redden. Het was in fases te wisselvallig om te kunnen spreken van een gecontroleerde wedstrijd. Het belangrijkste was dat Lycurgus in de beslissende momenten van de sets wel scherp was en daardoor toch in staat was om de winst in drie sets naar zich toe te trekken via 25-22, 26-24 en 29-27.

Donar speelt zaterdag wederom in MartiniPlaza tegen Den Helder. Lycurgus komt het weekend twee keer in actie. Zaterdag uit naar nummer vier Taurus en amper een dag later de topper in het Alfa-college Sportcentrum tegen koploper Active Living Orion.