Sport

FC Groningen wint niet bij afscheidsfeestje Robben

FC Groningen kwam in speelronde twaalf niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen concurrent RKC Waalwijk. In de Euroborg verzuimde de thuisploeg om de vooraf definitief afscheidnemende te bedienen met een overwinning. Het punt werd pas vijf minuten voor tijd veiliggesteld toen invaller Jørgen Strand Larsen een vroeg opgelopen achterstand nog teniet deed.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen wint niet bij afscheidsfeestje Robben
FC Groningen wint niet bij afscheidsfeestje Robben

Daarmee werd een kater voorkomen. Al schoot FC Groningen in de jacht op een hogere positie op de ranglijst niets op. De ploeg van trainer Danny Buijs is feitelijk al vanaf het begin van de competitie zoekende naar een optimale opstelling en spelsysteem en blijft bungelen op de vijftiende plek met elf punten. Robben had een mooi pak aangetrokken om vooraf zijn publiek te bedanken.

Het was een mooi moment om een ereronde te lopen en het royale applaus van de ruim 20.000 fans in ontvangst te nemen. Al dank voor al zijn verdiensten voor het voetbal. Een passend vervolg bleef helaas uit. Binnen een kwartier ging het al helemaal mis. Michiel Kramer ging diep tussen twee centrale verdedigers door en rondde als een echte spits betaamt koeltjes in de verre hoek af.

Daarmee was de toon gezet en duurde het heel lang voordat de thuisclub echte wapenfeiten kon overleggen. Zo kreeg Suslov aan het begin van de tweede helft een goede schietkans en kwamen er nog een aantal mogelijkheden. De Leeuw stichtte gevaar met een kopbal. Iets was voor de pauze helemaal niet lukte. De echte overtuiging ontbrak. Iedereen werkte keihard, maar voetballend lukte er te weinig. Teveel balverlies en te weinig verrassende creatieve elementen in het spel van de thuisploeg om het de Waalwijkers echt lastig te maken.

Het was een soort alles of niets poging van Mo El Hankouri vanaf rechts met een harde voorzet. Bij de eerste paal gleed Strand Larsen de bal binnen. Zijn tweede treffer van het seizoen en pas het elfde doelpunt van FC Groningen in twaalf wedstrijden. Een veelzeggende statistiek en helaas passend bij wat de groenwitten dit seizoen gemiddeld genomen laten zien. Over twee weken een nieuwe kans in het uitduel tegen de Go Ahead Eagles.