Sport

FC Groningen gaat de provincie in op jacht naar talent

FC Groningen gaat in de meivakantie weer On Tour. Op maandag 25 april én de week van 2 mei geven FC-trainers professionele trainingen op elf verschillende sportparken in de regio. Tijdens FC Groningen On Tour kunnen kinderen tussen de zes en veertien jaar één dag trainen als een prof en leren ze voetballen als hun idolen van de FC.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen bouwt in Duitsland aan ploeg voor nieuwe seizoen
FC Groningen bouwt in Duitsland aan ploeg voor nieuwe seizoen

Elke vakantie staat er een inspirerend voetbalthema centraal. Deze keer is dat passen en aannemen als Laros Duarte! Een deelnemer ontwikkelt verschillende pass- en trapvaardigheden. Trainers van de Trots van het Noorden maken daarbij gebruik van oefenvormen die ook in de opleiding van de club worden gedaan.

Op donderdag 5 mei is er een speciale Girls Only editie bij vv Gorecht in Haren. De andere locaties zijn: VV Siddeburen (alleen voor leden, aanmelden kan via de vereniging), Harkemase Boys, SV de Heracliden (Uithuizermeeden), VV Noordster (Oude Pekela), VAKO (Vries), FC Grootegast, SJO Feanstars (Surhuisterveen), VV Waskemeer en ACV Assen. Ook wordt  een training verzorgd op Corpus den Hoorn, het eigen sportpark van FC Groningen. 
 
Naast een hele dag trainen ontvangen de deelnemers een officieel certificaat en twee kaarten voor de wedstrijd FC Groningen – Sparta. Deelname aan de FC Groningen-quiz en een gezonde sportlunch zijn ook inbegrepen bij de prijs. Zie voor meer informatie de website van FC Groningen.