Sport

FC Groningen oefent zaterdag in België tegen Genk

FC Groningen zou komend weekend tegen FC Emmen oefenen, maar de Drenten zegden vorige week op het laatste moment af. De reden is dat ze nog niet in staat zijn om een representatief team op de been te brengen om voldoende tegenstand te bieden. In plaats van een oefenduel tegen Emmen is KRC Genk zaterdag de tegenstander.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

De sportieve wens van de technische staf is om vanaf de tweede oefenwedstrijd tegen profclubs te spelen. In Nederland bleken geen tegenstanders voor handen en zo kwam de FC net over de grens uit bij Genk uitkomend in de hoogste Belgische competitie. John van der Brom is daar sinds vorig seizoen hoofdtrainer. Het duel wordt op het trainingscomplex van Genk gespeeld. Publiek is niet welkom.

FC Groningen onderzoekt de mogelijkheid om het duel via een livestream aan te bieden. Voorafgaand aan de voorbereiding is een samenwerking met de NDC Mediagroep gesloten voor het live uitzenden van de oefencampagne exclusief voor supporters met een ‘Mijn FC Groningen’-account en abonnees van het Dagblad van het Noorden. Er zijn gesprekken met Genk gaande om streaming zaterdag mogelijk te maken.