FC Groningen slaat aanval van FC Twente af

Een 2-0 achterstand bij rust werd zondag na de pauze ongedaan gemaakt door FC Groningen. Het leidde tot een 2-2 gelijkspel in de Euroborg tegen FC Twente. Hiermee werd de aanval van de Tukkers op de positie van de FC voorlopig afgeslagen. FC Groningen blijft zesde in de Eredivisie met 31 punten uit 17 duels. Twente blijft zevende en heeft drie punten minder.

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Eens te meer toonde FC Groningen veerkracht. De miraculeuze ontsnapping in Tilburg nog maar net verwerkt (een 2-1 achterstand in de laatste minuten omgezet in een 3-2 zege) en er werd alweer succesvol een flinke achterstand weggewerkt. In het eerste bedrijf was FC Groningen duidelijk de mindere en dat bracht de formatie van trainer Ron Jans in het zadel. Na een dikke twintig minuten spelen had doelman Sergio Padt de bal al twee keer uit het net moeten halen.

Vooral de tweede was vermijdbaar. Balverlies bij Tomas Suslov op de helft van Twente kon rekenen op een dodelijk effectieve omschakeling. Thijs van Leeuwen joeg de bal vanaf rechts in de linkerbenedenhoek. Het liep niet bij de thuisploeg. Aanleiding voor trainer Danny Buijs om in de rust drie keer te wisselen. Dat gaf veel nieuwe energie.

Het was in de 47e minuut al raak. Invaller Ramon Pascal Ludqvist zette met buitenkan schoen na een actie voor en Ahmed El Messaoudi liep de bal perfect binnen. De gelijkmaker in de 66e minuut was nog fraaier. De voorbereiding kwam op naam van Gabriel Gudmondsson. Vanaf links kwam de Zweed met een lage voorzet en Jørgen Strand Larsen tikte de bal in de verre hoek. Een echte spitsengoal. De gelijkmaker was alweer de zevende treffer van het seizoen.

Met wat meer finesse had FC Groningen de volle buit ook nog binnen kunnen halen, maar zover kwam het niet. Dankzij de 2-2 werd de aanval van FC Twente op de zesde plaats voorlopig wel afgeslagen. Komende zaterdag is de volgende uitdaging. Dan wacht in Arnhem om 18.45 uur de confrontatie met nummer twee Vitesse.