Sport

Groninger amateurvoetbal verdwijnt uit Vierde Divisie

Het amateurvoetbal in de provincie Groningen is met de degradatie van Be Quick 1887 en Pelikaan S voorlopig niet meer actief in de Vierde Divisie. Mogelijk dat Oranje Nassau, WVV of Winsum het uit de Eerste Klasse lukt om via de nacompetitie te promoveren.


Leestijd: 1 minuut

Oranje Nassau uit Groningen, WVV uit Winschoten en Winsum hebben zich voor het toetje van het seizoen geplaatst middels gewonnen periodetitels. Be Quick 1887 moest afgelopen weekend sowieso winnen bij Heino om directe degradatie te voorkomen, maar de ploeg van vertrekkend trainer Paul Matthijs verloor met 2-0. Waardoor de club uit Haren voor het eerst sinds het seizoen 2002/2003 afdaalt naar de Eerste Klasse.

Voor Pelikaan S uit Oostwold in het Westerkwartier geldt dat na het overlijden van geldschieter Wim Bulten in september 2022 de opmars vanuit de laagste klasse ingewikkeld werd. Tijdens het seizoen werd duidelijk dat het sprookje uit is. Met 15 punten eindigde Pelikaan S als laatste. Spelers worden niet meer betaalt en de voetballiefhebbers in het amper 700 zielen tellende dorp kijken vanaf volgend seizoen naar ploegen in de Vijfde Klasse.

De kans om volgend seizoen ploegen uit Groningen wederom in de Vierde Divisie te zien is derhalve nog even afwachten, maar als het niet lukt is de Eerste Klasse het hoogste niveau in onze provincie en dat is jammer. Voetbal is voor voetballiefhebbers tenslotte de belangrijkste bijzaak in het leven en dan is zo hoog mogelijk actief zijn het mooiste.