Sport

Jur Vrieling in Saint Tropez voor het eerst weer in actie

De coronamaatregelen versoepelen meer en meer. Dat geeft de sport langzaam meer mogelijkheden. In Nederland is het nog niet mogelijk, maar in Frankrijk staan de eerste paardensportwedstrijden weer op het programma. Springruiter Jur Vrieling uit Holwierde gaat volgende week naar Saint Tropez.


Leestijd: 1 minuut

Jur Vrieling strandt in het zicht van de haven
Jur Vrieling strandt in het zicht van de haven

Er kan in het Zuiden van Frankrijk liefst drie weken gesprongen worden tijdens internationale wedstrijden. Vrieling mag namens het Nederlands team samen met Michael van der Vleuten mee doen. Vrieling kan niet de hele tijd blijven, omdat het werk in Holwierde ook doorgaat. Er gaan een paar dekhengsten mee naar Frankrijk en deze paarden moeten meer doen dan alleen over hindernissen springen. Zo meldt de KNHS.

In Holwierde wacht de dekdienst. Daarom blijft Vrieling normaal gesproken twee weken in de mondaine Franse badplaats.  Vrieling staat op de deelnemerslijst met zijn toppaard VDL Glasgow van het Merelsnest, Fiumicino van de Kalevallei en KM Chalcedon. Vrieling hoopt Nederland volgend jaar nog één keer te mogen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen.