Sport

Lois Abbingh eindelijk weer terug in Nederland

Handbalster Lois Abbingh is sinds zondag terug in Nederland. De afgelopen weken verbleef ze nog in het Russische Rostov waar ze van de leiding van haar club Rostov-Don verplicht moest verblijven in afwachting van een vervolg van de competitie. De competitie is gestopt, waardoor de Groningse toestemming kreeg terug te vliegen.


Leestijd: 1 minuut

Lois Abbingh bereidt zich met Oranje voor op WK handbal
Lois Abbingh bereidt zich met Oranje voor op WK handbal

Abbingh was half maart terug in Nederland, maar werd teruggeroepen door haar club. Daar moest ze eerst twee weken in quarantaine om vervolgens alleen maar naar buiten te mogen om boodschappen te doen. Er werd al niet meer getraind en uiteindelijk kwam er toestemming om naar Nederland te gaan. De 27-jarige speelster arriveerde zondag op Schiphol en zal ongetwijfeld blij zijn om herenigd te worden met vriend en familie.

Op twitter bedankt Abbingh de KLM voor het veilig terugbrengen na een lange reis in Nederland. Ook dankt ze het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de bemiddeling en hulp om een terugvlucht te krijgen. De international speelt met ingang van het nieuwe seizoen voor Odense in Denemarken, waardoor de kans groot is dat het hoofdstuk Rusland hiermee definitief is afgesloten.