Sport

Ook streep door Healthy Ageing Tour

In verband met de corona-pandemie heeft de organisatie van de Healthy Ageing Tour moeten besluiten deze wedstrijden voor elite- en junior-vrouwen af te gelasten. De Healthy Ageing Tour zou plaatsvinden in de periode van 8 tot en met 12 april.


Leestijd: 1 minuut

Leekster Thijs Rondhuis trekt met wielerkoersen naar Friesland
Leekster Thijs Rondhuis trekt met wielerkoersen naar Friesland

'Het zijn uitzonderlijke tijden en niemand weet hoe lang deze periode van sociale onthouding gaat duren. Daarom is het niet verantwoord om onder deze omstandigheden een groot publieksevenement te organiseren', aldus organisator Thijs Rondhuis. 

De Healthy Ageing Tour bestaat uit vijf dagen en vindt plaats in verschillende gemeenten, waaronder het eiland Borkum. Gisteren werd al bekend dat Borkum alle toeristen van het eiland weert tot en met 15 mei. Rondhuis. 'Je kunt de Healthy Ageing Tour zien als de organisatie van vijf losse klassiekers, met de junioren meegerekend hebben we het over acht verschillende wedstrijden. Hoewel alle benodigde vergunningen binnen zijn en iedereen klaar is voor het evenement, zijn de omstandigheden te onzeker om de wedstrijd te organiseren.'

De intentie is om het etappeschema dat dit jaar voorzien was in 2021 te kunnen verrijden. Er zou gekoerst worden in Drachten, Zoutkamp, van Loppersum naar Appingedam, van Groningen naar Ten Boer en op het al eerder genoemde Duitse eiland Borkum. De financiële gevolgen zijn niet bekend gemaakt.