Eerste treffers Romano Postema voor FC Groningen

Eindelijk was het zover. De eerste officiële doelpunten van Romano Postema in dienst van FC Groningen. De spits uit de eigen opleiding was voor de pauze in de bekerwedstrijd tegen Helmond Sport twee keer succesvol en had een belangrijk aandeel in de 4-0 zege op de laagvlieger uit de Eerste Divisie.

FC Groningen begint het nieuwe jaar met gelijkspel

De 19-jarige Postema debuteerde op 31 augustus 2019 in de met 2-1 verloren thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. In de jeugd scoorde hij aan de lopende band, maar in het eerste elftal kostte het veel moeite om zijn draai te vinden. Vorig seizoen verhuurde FC Groningen Postema aan eerstedivisionist FC Den Bosch. Ook daar bleken de kwaliteiten van de spits door twaalf keer te scoren.

Dit seizoen was Postema er al een aantal keren dichtbij. Zo trof hij afgelopen zondag tegen AZ nog de buitenkant van de kruising. Tegen Helmond Sport is de ban eindelijk gebroken. In de 19e minuut bereidde Delaho Irandust heerlijk weg bij zijn tegenstander en Postema aarzelde niet; 1-0. Een kleine twintig minuten later was het weer raak. Bij Helmond sport kregen ze de bal niet goed weg en toen Postema de bal voor de voeten kreeg was het weer raak.

Kort na de openingstreffer smaakte de Zweed Irandust ook het genoegen om zijn eerste doelpunt in Groningse dienst te maken. Tien minuten na de pauze kopte invaller Jorgen Strand Larsen de 4-0 eindstand binnen. Zo speelde Groningen een degelijke wedstrijd die goed is voor het vertrouwen, maar gaat dit bekerduel toch vooral de boeken in als de avond van Romano Postema. Het talent komt verder tot ontbolstering.

De loting voor de volgende ronde is zaterdagavond.