Sport

Programma tweede seizoenshelft FC Groningen definitief vastgesteld

De KNVB heeft resterende gedeelte van het competitieprogramma voor dit seizoen van de Eredivisie bekendgemaakt. Voorafgaand aan het seizoen waren de speeltijden van de eerste 21 speelrondes gecommuniceerd. Nu zijn ook de speeldata en aanvangstijden van het resterende programma van FC Groningen bekend.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Doordat het seizoen later begon worden voor de kerstperiode slechts veertien speelrondes afgewerkt. FC Groningen sluit woensdagavond het voetbaljaar af met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

De competitie wordt na een korte winterstop door de ploeg van trainer Danny Buijs op zaterdag 9 januari hervat met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. In een periode tot en met zondag 16 mei wanneer de reguliere competitie wordt afgesloten met een uitduel tegen PEC Zwolle worden in totaal nog 20 competitierondes gespeeld. De eerste thuiswedstrijd van 2021 is op zondag 17 januari om 14.30 uur tegen FC Twente. Op zondag 7 februari komt Feyenoord op bezoek in de Euroborg.

FC Groningen speelt in de tweede seizoenshelft negen keer thuis en elf keer uit. Vijf van de negen thuiswedstrijden beginnen traditioneel op zondag om half drie waaronder de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen, op zondag 11 april 2021. De laatste thuiswedstrijd van het reguliere Eredivisie-seizoen speelt de FC op Hemelvaartsdag donderdag 13 mei om 14.30 uur tegen AZ.