Sport

SAMEN. Lycurgus strikt naamsponsor voor komende twee jaar

Het bedrijf Amysoft gevestigd in Leek is met ingang van 1 augustus de nieuwe naamsponsor van SAMEN. Lycurgus. Dit heugelijke nieuws werd dinsdagmiddag tijdens een bijeenkomst in het TopsportZorgCentrum bekendgemaakt. Amysoft tekent een contract voor twee jaar. Hiermee heeft de club voor het eerst sinds jaren een sluitende begroting.


Leestijd: 1 minuut

SAMEN. Lycurgus strikt naamsponsor voor komende twee jaar
SAMEN. Lycurgus strikt naamsponsor voor komende twee jaar

De club kon ook melden dat Bennie Tuinstra, waar al internationale belangstelling voor was, en Geoffrey van Gent hun contract nu al met één jaar verlengd hebben. Dennis Borst heeft een doorlopend contract. Daarmee zijn voor het komende seizoen drie spelers vastgelegd. Dat komt voort uit de betere financiële situatie. Lycurgus verwacht op korte termijn al meer spelers te contracteren.

Het nieuws kwam naar buiten tijdens een strategiebijeenkomst in het TopsportZorgcentrum voor sponsoren, relaties en media. Voorzitter Arie Wink benoemde in zijn betoog dat het in de lucht houden van een club als Lycurgus lastig is, zowel financieel als organisatorisch. Hij gebruikte de metafoor van de vlieger uit het boekje "Kikker en Pad".

In dit kinderboek blijkt het lastig om de vlieger in de lucht te krijgen. 'We komen van ver en hebben de afgelopen periode negatief vermogen in moeten lopen. Nedmag is daarin een fantastische partner en dat Amysoft het sponsorschap nu op schaalt naar naamsponsoring is geweldig.' Na de euforie geldt woensdagavond de sportieve realiteit weer. Dan staat in Apeldoorn de topper in de kampioenspoule tegen Draisma Dynamo op het programma. Bij winst is Lycurgus de nieuwe koploper.