Sport

Veendammer seksgigant mag vooralsnog niet op shirt FC Emmen staan

Er is de nodige ophef ontstaan over de sponsordeal tussen het bedrijf Easy Toys uit Veendam en voetbalclub FC Emmen. Emmen zocht nog een hoofdsponsor en kwam uit bij de erotische webshop. De grootste van de benelux waar dagelijks duizenden bestellingen van seksspeeltjes en erotische artikelen ingepakt worden. De deal wordt door de KNVB niet goedgekeurd.


Leestijd: 1 minuut

Easy Toys uit Veendam toch op shirts FC Emmen
Easy Toys uit Veendam toch op shirts FC Emmen

De overeenkomst is wat de bond betreft in strijd met artikel 3 van het sponsorreglement. Daarin staat onder andere dat het uitingen die niet overeenstemming zijn de eisen van goede smaak en fatsoen niet zijn toegestaan evenals uitingen die in verband kunnen worden gebracht met de seksindustrie. Hierbij wordt verwezen naar de Nederlandse Reclame Code commissie.

Het zou gaan om een bedrag van 500.000 euro per jaar de komende drie seizoenen. Er worden inmiddels kamervragen over gesteld. Beide partijen willen graag, maar worden tegengehouden door criteria die in de huidige tijdsgeest wellicht eens tegen het licht gehouden moeten worden. Het moederbedrijf EDC is overigens al langere tijd verbonden aan FC Groningen, maar staat daar niet op het shirt.

Directeur Eric Idema laat in een reactie weten zeer teleurgesteld te zijn. 'Er is groot onbegrip van mijn kant. We beraden ons in nauw overleg met FC Emmen op vervolgstappen. Voor ons was de samenwerking een logische keuze. Wij zijn twee succesvolle bedrijven uit dezelfde regio en voelen ons sterk verbonden met deze club, die net als wij op het hoogste niveau speelt.'