Sport

Borst en Ottevanger blijven bij Lycurgus; Tuinstra en Van der Schaaf vertrekken

In aanloop naar de finale om het landskampioenschap transfernieuws bij Lycurgus. Het heugelijke nieuws is dat aanvoerder Dennis Borst en libero Steven Ottevanger nog minimaal één jaar blijven. Bennie Tuinstra en Erik van der Schaaf vertrekken bij de drievoudig landskampioen.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië
Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

De 29-jarige Borst gaat aan zijn achtste seizoen bij Lycurgus beginnen. De aanvoerder is de laatste jaren een dragende kracht bij Lycurgus. ‘Ik ben hartstikke blij. Het is gaaf om zoveel jaar bij een topclub te spelen. Ik ben lang geblesseerd geweest, maar na de operatie in 2017 ben ik topfit. Ik heb meer fysieke mogelijkheden gekregen en dan zeg ik nu niet dat ik stop.

Na drie seizoenen plakt de 26-jarige Ottevanger er nog een seizoen aan vast in Groningen. 'Lycurgus is een mooie ploeg en het geeft me goeie mogelijkheden om me door te ontwikkelen als professioneel volleyballer.' Ottevanger staat als beloning op de longlist van het Nationaal Team. De libero hoopt volgend jaar de ALO af te ronden.

Tuinstra vertrekt na twee jaar bij Amysoft Lycurgus. De 20-jarige passer-loper heeft zich sterk ontwikkelt de afgelopen periode en hoort bij de beste aanvallers in de competitie. Hij zet zijn loopbaan voort in het buitenland. Waar is nog niet bekend. Van der Schaaf verlaat Amysoft Lycurgus na drie seizoenen. In zijn eerste seizoen speelde de 27-jarige speler veelal als libero. De afgelopen twee seizoenen was hij passer-loper.

De verwachting is dat snel meer duidelijk wordt over de toekomst van de rest van de selectie en nieuwe aanwinsten bij Lycurgus.