Sport

FC Groningen en clubs overleggen met KNVB over gevolgen Corona

De clubs in het betaald voetbal, waaronder FC Groningen, hebben overleg gevoerd op de KNVB Campus in Zeist over het coronavirus. Uitgangspunt is dat de geplande wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie tot nader order gewoon gespeeld worden met publiek. Dat meldt FC Groningen op de website.


Leestijd: 1 minuut

Goalgetter Dallinga valt geblesseerd uit bij oefenduel Jong Oranje
Goalgetter Dallinga valt geblesseerd uit bij oefenduel Jong Oranje

Afgelopen dinsdag werd de wedstrijd RKC Waalwijk – FC Groningen afgelast. Het duel stond voor komend weekend op het programma. De belangrijkste conclusies van de bijeenkomst:
 
–  KNVB en clubs volgen de richtlijnen van de overheid, want daar zitten de deskundigen. Dit op nadrukkelijk verzoek van de overheid. Het zelfstandig nemen van ingrijpende beslissingen heeft een grote maatschappelijke impact.
–  KNVB en clubs willen zolang mogelijk wedstrijden met publiek laten spelen. Pas in het laatste stadium van de competitie, als wedstrijden op gezag van de autoriteiten zijn afgelast en er niet meer kan worden geschoven in de speeldagenkalender, zullen wedstrijden zonder publiek moeten worden gespeeld. Dit is een noodmiddel en heeft absoluut niet de voorkeur.
–   Afgesproken is om in deze situatie zoveel mogelijk gezamenlijk op te trekken tussen KNVB, clubs, Eredivisie en Coöperatie Eerste Divisie en dat iedereen zich zo flexibel mogelijk probeert op te stellen. Het gaat tenslotte om een zeer uitzonderlijke situatie, die niemand had voorzien.
 
Uiteraard staat de veiligheid en gezondheid bovenaan bij alle betrokkenen. Bepaalde maatregelen zullen echter ook organisatorische en financiële uitdagingen voor de voetbalwereld met zich meebrengen. Hierover blijven de partijen ook in gesprek. Verder blijven de algemene maatregelen als geen handen schudden en niezen in de binnenkant van de elleboog en veelvuldig de handen wassen van kracht.