Sport

Goalgetter Dallinga valt geblesseerd uit bij oefenduel Jong Oranje

In dertien wedstrijden maakte spits Thijs Dallinga tien doelpunten voor zijn nieuwe club Toulouse FC. In de Franse Ligue 1 is de speler uit Hellum een opvallende speler. Het leverde Dallinga een uitverkiezing op voor Jong Oranje. Tijdens een oefenduel in Spanje tegen Tsjechië viel de goalgetter geblesseerd uit.


Leestijd: 1 minuut

Goalgetter Dallinga valt geblesseerd uit bij oefenduel Jong Oranje
Goalgetter Dallinga valt geblesseerd uit bij oefenduel Jong Oranje

De 22-jarige Dallinga begon in de basis en kwam na de rust ongelukkig ten val waardoor hij niet verder kon. Heerenveen-spits Sydney van Hooijdonk kwam voor de Groninger binnen de lijnen. In San Pedro Del Pinatar kwam de enige treffer op naam van Million Manhoef. Hoe lang Dallinga uit de running is moet nog blijken. Afgelopen zaterdag versloeg Jong Oranje de leeftijdsgenoten van Noorwegen met 3-0. Deze duels staan in het teken van het EK komende zomer in Roemenië en Georgië.

Dallinga, die in de jeugd van FC Groningen speelde, was vorig jaar topscorer van de Eerste Divisie. De spits maakte 32 goals voor Excelsior. De topscorerstitel leverde hem een transfer op naar Toulouse. Doordat hij zeker in 2023 veel scoort is zijn naam al in verband gebracht met het grote Oranje. Met Luuk de Jong en Vincent Janssen zijn twee aanvallers afgevallen, waardoor de kansen voor Dallinga lijken te stijgen. Tot een uitverkiezing komt het nog niet. Bondscoach Ronald Koeman geeft de voorkeur aan Bryan Brobbey van Ajax.

Als Dallinga erin slaagt de doelpuntenmachine draaiende te houden kan het zomaar zijn dat Koeman binnenkort bij hem uitkomt. Voor nu geldt eerst weer fit worden.