Sport

Donar boekt spectaculaire zege in Antwerpen

Pas na twee verlengingen viel de beslissing. Op spectaculaire wijze trokken de basketballers van Donar in Antwerpen aan het langste eind. Donar versloeg Antwerp Giants met 95-93 en staat na drie speelrondes zevende in de BNXT League.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Een knappe zege in de Lotto Arena. Het beeld tot nu toe in de competitie, waar de beste vijf Nederlandse en Belgische ploegen elkaar treffen, is dat de Belgen beter zijn. Op vreemde bodem winnen is dan prima. En de manier waarop maakte het extra bijzonder. Twee keer verlengen om een beslissing te forceren zie je weinig in het basketbal. Donar heeft de opwaartse lijn inmiddels duidelijk te pakken.

Na het winnen van de beker vorig weekend geeft deze zege de volgende boost in het vertrouwen. En dan te bedenken dat de ploeg van coach Matthew Otten terugkwam van een achterstand van maar liefst zeventien punten. Een tegenvaller was het uitvallen van Henry Caruso voor de pauze met een knieblessure. Halverwege bedroeg de achterstand elf punten; 44-33.

Donar bleef vechten. De inzet werden de spelers uiteindelijk voor beloond. De gasten kwamen terug en sloten na de reguliere speeltijd af op 73-73. Na de eerste vijf minuten extra stond het 84-84, waarna Donar in de slotfase onder leiding van Thomas Koenis en Austin Luke, topscorer met zeventien punten, toesloeg. Een driepunter van Koenis bracht het verschil op vier; 88-92. Antwerpen kwam dichterbij, maar verknoeide de laatste aanval. En kon Donar de punten mee naar Groningen nemen.

Komende woensdag wacht de volgende uitdaging. Dan speelt Donar in Mechelen tegen de nummer drie Kangoeroes Mechelen.