Sport

Donar en Lycurgus weer aan de bak

Sportliefhebbers in Groningen kunnen woensdagavond kiezen waar ze naartoe willen. Zowel Donar als Samen Lycurgus spelen een belangrijke thuiswedstrijd. Lycurgus kan tegen Sliedrecht Sport een belangrijke slag slaan in de kampioenspoule en Donar gaat tegen Antwerpen op jacht naar een nieuwe zege in de BNXT League.


Leestijd: 1 minuut

Donar speelt sowieso nog één keer thuis
Donar speelt sowieso nog één keer thuis

Donar won de afgelopen twee duels van respectievelijk Hubo Limurg United en Spirou Basket. Een derde zege op rij zou daar prima bijpassen voor de ploeg van coach Andrej Stimac. Na een hele lastige start heeft het er alle schijn van dat Donar met een aantal recente aankopen de ploeg dusdanig aan de praat krijgt dat de kansen om lange tijd mee te doen om de prijzen zijn gestegen.

Momenteel staan vijf ploegen op 21 punten uit drie wedstrijden. Donar heeft 19 en zit op het vinkentouw. Om door te stoten naar de top van deze competitie, waarin Donar vorig jaar verliezend finalist was, is blijven winnen het devies. Dat moet gebeuren tegen Telenet Giants Antwerpen, één van de vijf koplopers. De tip-off in MartiniPlaza is om 20.00 uur.

Daar waar Donar net begonnen is aan de BNXT League is Samen Lycurgus al een stuk verder op weg naar de beslissende fase in de competitie. In de kampioenspoule staat speelronde zeven op het programma tegen hekkensluiter Sliedrecht Sport. De ploeg van coach Arjan Taaij staat tweede en heeft een punt minder dan koploper Draisma Dynamo. Momenteel ligt Lycurgus op koers, want de beste twee plaatsen zich na speelronde tien voor de finale om de landstitel.

Feit is dat Samen Lycurgus in de eerste zes wedstrijden de meeste punten, dertien in totaal, gepakt heeft en daardoor al een paar weken op de tweede plaats staat. Alle duels in de kampioenspoule leverden tot nu toe punten op en het is zaak om dat vast te houden. Ook laat Samen Lycurgus dit seizoen zien dat het moeilijk te verslaan is. In 33 officiële wedstrijden stapte de ploeg slechts één keer met nul punten van het veld. Een statistiek om vertrouwen uit te putten.

In het Alfa-college Sportcentrum is de eerste opslag om 20.00 uur.