Donar houdt zicht op halve finale BNXT-League na kleine thuisnederlaag

Donar slaagde er net niet in om een overwinning over de streep te trekken tegen Kangoeroes Basket Mechelen. De gasten waren in de de eerste kwartfinale om het kampioenschap van de BNXT-League in MartiniPlaza met 86-84 te sterk. De beslissende return in vrijdagavond in Mechelen.

Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar

Dat het nog een spannende wedstrijd werd had Donar te danken aan een sterk derde kwart. Bij rust stond de ploeg van coach Matthew Otten met 47-37 achter en was er een hoop op het spel aan te merken. In het tweede kwart was het slap en te energieloos wat Donar liet zien. Afspraken werden niet nagekomen en Mechelen kon naar hartenlust scoren.

Na de pauze kregen de 2500 fans een heel ander Donar te zien. De achtervolging werd ingezet en het was Thomas Koenis die zijn ploeg met een driepunter op 59-59 langszij bracht. De energie zat er weer helemaal in en het leek erop dat Donar door ging drukken, maar in deze fase van de strijd in deze grensoverschrijdende competitie worden tegenstanders steeds beter. Dat liet Mechelen zien.

Ondanks dat Donar drie van de vier kwarten won gingen de Belgen toch met de winst aan de haal. Drie minuten voor tijd stond de thuisploeg met 80-76 voor. Uiteindelijk gaf de indviduele kwaliteit de doorslag. Het minimale verlies houdt de hoop levend in de wetenschap dat Mechelen thuis in de eigen kleine thuishal vaak aan de winnende hand is.  In de reguliere BNXT-League verloor Donar daar op 30 maart met 86-61. Willem Brandwijk was topscorer met 15 punten. (Foto: archief)