Sport

Donar ook Europees onderuit

De basketballers van Donar zijn de strijd om de FIBA Europe Cup begonnen met een 75-65 nederlaag in Estland tegen BC Kalev/Cramo. Het betekende in Tallinn na het verlies in de Supercup en de competitienederlaag tegen Aris Leeuwarden al de derde verliespartij op rij.


Leestijd: 1 minuut

Bestuur Donar op zoek naar nieuwe coach na ontslag Otten
Bestuur Donar op zoek naar nieuwe coach na ontslag Otten

Nog maar een paar jaar geleden speelde Donar, onder leiding van coach Erik Braal, historische duels in Europa waarin menig gerenommeerde tegenstander het aflegde. Dat beeld is momenteel ver weg. In de Europese ouverture van het seizoen hadden de spelers van coach Matthew Otten het lastig, maar streden er wel voor. Donar kwam in het vierde kwart zelfs langszij op 53-53, maar miste vervolgens de precisie.

De thuisploeg had net iets meer scherpte en trok de zege over de streep in een duel waarin Donar er lange tijd achteraan hobbelde. Scoren was in het begin lastig. De nieuwste aanwinst Artjoms Butjankovs tekende voor twaalf punten in het eerste kwart, waardoor de Groningers na tien minuten met 17-14 achterstonden. Daarna ging het lange tijd min of meer gelijkop. Halverwege stond het 29-26 in het voordeel van de Esten.

Een paar goede driepunters van Olaf Schaftenaar hielden Donar in het spoor in de laatste tien minuten tot het in de beslissende fase mis ging. Positief was de strijdlust en de bereidheid van het team om er iets van te maken. Met Butjankovs als belangrijkste man. Hij was topscorer met negentien punten. Komende zondag wacht in Zwolle Landstede Hammers voor de competitie. De strijd in de FIBA Europe Cup krijgt woensdag een vervolg met een thuisduel tegen het Italiaanse Brindisi.