Sport

Drie atleten Groningen Atletiek naar EK indoor

Groningen Atletiek is met Bram Buigel, Britt Weerman en Sofie Dokter goed vertegenwoordigd tijdens het EK indoor dat van donderdag 2 tot en met zondag 5 maart gehouden wordt in Istanboel. De deelname van Buigel is het meest verrassende. De middenafstandsloper werd afgelopen weekend Nederlands indoorkampioen, maar haalde de EK-limiet niet.


Leestijd: 1 minuut

Drie atleten Groningen Atletiek naar EK indoor
Drie atleten Groningen Atletiek naar EK indoor

De 27-jarige Buigel realiseerde een tijd van 1 minuut en 46.75 seconden. Een nieuw persoonlijk record, maar 0,23 seconden boven de limiet. Op basis van punten op de Europese ranglijst krijgt hij een startbewijs om Nederland te vertegenwoordigen op de 800 meter. Weerman maakt kans op een medaille. Afgelopen weekend pakte ze haar derde Nederlandse titel op rij op het onderdeel hoogspringen. Ze is zowel binnen als buiten de houdster van het Nederlands record met respectievelijk 1.96 en 1.95 meter.

Dokter doet mee aan de vijfkamp en werd recent voor de tweede keer Nederlands kampioene. De vijfkamp bestaat uit de onderdelen 60 meter horden, hoogspringen, verspringen, kogelstoten en de 800 meter. De 4603 punten waren voldoende voor de EK-limiet. De 20-jarige Dokter greep bij het NK ook zilver tijdens het hoogspringen. Voor alle drie de atleten geldt dat het hun eerste deelname is aan een internationale indoor titelstrijd. (Foto: YouTube)