Sport

Eindelijk weer zege voor FC Groningen

De laatste thuiszege van FC Groningen dateerde van zaterdag 12 maart. Toen versloeg Groningen NEC met 4-3. Vijf maanden later konden de fans eindelijk weer de drie punten omarmen in de eigen Euroborg. FC Groningen versloeg Go Ahead Eagles met 1-0. De zege was mooi, maar het spel gaf weinig aanleiding tot vreugde.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

Het beslissende doelpunt viel al in de derde minuut. De treffer ging uiteindelijk de boeken in als een eigen doelpunt van doelman Jeffrey de Lange. Een schot van Laros Duarte werd via het achterwerk van Ramon Pascal Lundqvist dusdanig van richting veranderd dat de keeper in de korte hoek volledig verrast werd. Hij kreeg de bal niet onder controle en via een carambolage met de rug van De Lange rolde de bal het doel in.

De op papier ruim 18.500 aanwezige fans gingen er eens even goed voor zitten, maar kwamen bedrogen uit. Trainer Frank Wormuth is bezig zijn manier van spelen over te brengen om zijn selectie, maar slaagt daar vooralsnog onvoldoende in. Het leidt ertoe dat Groningen veel moeite heeft om fatsoenlijk spel op de mat te leggen. Zelfs een vroege voorsprong gaf geen energie om het op papier mindere Go Ahead alle hoeken van het veld te laten zien. Er vielen amper kansen te noteren.

Daardoor voltrok zich een matig schouwspel in de Euroborg. Feit is wel dat de magere zege meer dan welkom was. Het voorkwam een slechte competitiestart na de 2-2 tegen FC Volendam en de 6-1 nederlaag in Amsterdam bij Ajax. Wellicht dat een goede serie wedstrijden de ploeg van Wormuth wat in het zadel kan helpen, want dat na twee maanden voorbereiden nog weinig te zien is van de spelcontouren, die de trainer voor ogen heeft geeft reden tot zorg.

FC Groningen staat tiende in de Eredivisie met vier punten uit drie duels. Komende vrijdag volgt een uitduel tegen NEC in Nijmegen.