Sport

FC Groningen blijft bij fans onverminderd populair

De start van FC Groningen in de Keuken Kampioen Divisie mag dan een dikke tegenvaller zijn, maar dat lijkt de fans niet te deren. De nummer elf van de Eerste Divisie speelt maandagavond in een waarschijnlijk zo goed als volle Euroborg tegen FC Emmen.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Noordtribune in de Euroborg
Een volle Noordtribune in de Euroborg

Op de website laat de club weten dat op de publiekstribunes nog maar een paar honderd kaarten beschikbaar zijn. De ploeg van trainer Dick Lukkien verloor dit seizoen voor de eigen fans al een aantal keren en liet nog niet echt swingend voetbal zien. Behoudens zeges op Jong Ajax en Jong PSV gingen de supporters al een aantal keren teleurgesteld naar huis.

Met thuisnederlagen tegen FC Den Bosch (0-3) en ADO Den Haag (0-1) als dieptepunt. Blijkbaar deert het de supporters niet en klopt het groenwitte hart onverminderd hard voor hun favoriete club. Maandag tegen FC Emmen staat de druk er vol op. Om weer naar boven te kunnen kijken moet de FC winnen van de nummer drie. De Emmenaren hebben vijf punten meer dan FC Groningen.

Paradoxaal is het wel. Qua toeschouwers en ambiance royaal eredivisiewaardig zijn, maar dat qua prestaties op het veld totaal niet kunnen beantwoorden. Met tot op heden grijze middenmoter zijn als gevolg.