Sport

FC Groningen boos over competitieprogramma: ‘We zijn onevenredig hard getroffen’

FC Groningen is niet blij met de competitieopzet, die afgelopen week definitief is gemaakt door de KNVB. De Groningers beginnen de competitie met thuiswedstrijden tegen PSV en Ajax. Protest heeft niks uitgehaald.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

De KNVB maakte onlangs al de opzet voor de competitie bekend. Ook daarin stonden de competitieduels tegen de twee topploegen al vermeld. De club tekende protest aan. “De Trots van het Noorden heeft geen enkel bezwaar vanuit sportief oogpunt dat beide topduels direct op het programma staan in Groningen, maar is met name zwaar teleurgesteld omdat er in die fase nog geen perspectief is dat er meer supporters aanwezig kunnen zijn bij deze top-affiches. FC Groningen heeft stevig ingezet op het uit elkaar trekken van de twee topwedstrijden, omdat in een later stadium mogelijk meer toeschouwers aanwezig kunnen zijn in het Hitachi Capital Mobility Stadion”, aldus FC Groningen. 

De KNVB probeert in de competitieopzet zoveel mogelijk topwedstrijden zo laat mogelijk in het schema te zetten, in de hoop dat er dan meer toeschouwers bij de wedstrijden mogen zijn. Het lijkt erop dat FC Groningen maar een paar duizend fans kan toelaten bij de eerste duels. 

“We hebben alle middelen aangegrepen om bij de KNVB voor elkaar te krijgen dat één van de twee topwedstrijden later in de eerste seizoenshelft op het programma zou komen te staan”, vertelt algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen. “We hebben helaas alleen begrip gevonden, maar geen succes geboekt. Volgens de KNVB was het niet mogelijk het programma aan te passen, omdat men perse alle topwedstrijden in de tweede seizoenshelft wilde programmeren. Dat snappen we, maar het treft onze supporters nu in onze ogen onredelijk hard en dat is moeilijk verteerbaar.”

FC Groningen speelt op zondag 13 september om 16.45 uur de eerste thuiswedstrijd tegen PSV. Op 4 oktober om 12.15 uur staat de volgende thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma. Er mogen mogelijk – althans zoals het er nu voor staat met de coronamaatregelen – maar enkele duizenden toeschouwers in het stadion aanwezig zijn.