Sport

FC Groningen dreigt Bjorn Meijer kwijt te raken

Bjorn Meijer is dit seizoen doorgebroken bij FC Groningen. De linksback begon bij VV Helpman en is een talent van de eigen jeugdopleiding. De 19-jarige verdediger stond inmiddels bijna twintig keer in de basis en maakt een stormachtige ontwikkeling door. Dat valt internationaal ook op. Zo is Club Brugge zeer geïnteresseerd.


Leestijd: 1 minuut

Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen
Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen

De Belgische topclub en huidige nummer twee heeft al een bod uitgebracht. Volgens het Dagblad van het Noorden zou een eerste bod van 3,5 miljoen euro door FC Groningen is afgewezen. De directie van de Trots van het Noorden heeft wel laten weten dat vanaf een bepaald bedrag valt te praten over verkoop. Meijer zijn contract loopt na dit seizoen nog een jaar door met de optie voor nog een seizoen.

Het zal FC Groningen ongetwijfeld en beetje rauw op het dak vallen dat ze hun verdedigende parel na amper een seizoen in de basis al zien vertrekken. Zo vaak breekt geen eigen talent door en dan wordt er al flink aan getrokken. Daarom is het ook terecht dat de club het onderste uit de kan wil hebben. Meijer scoorde dit seizoen tot nu toe één keer, tegen Willem II, en gaf drie assists.

FC Groningen wilde het contract van Meijer graag opbreken om hem voor langere tijd vast te leggen, maar de onderhandelingen hierover zijn inmiddels stopgezet door Meijer en diens zaakwaarnemer. Dat duidt er op dat de Stadjer maar één ding wil en dat is FC Groningen verlaten.