Sport

FC Groningen gaat het voor de kerst nog één keer proberen

Aan een ongeslagen reeks van zes wedstrijden, inclusief de 4-2 bekerzege op Excelsior, van FC Groningen kwam afgelopen weekend een abrupt einde. De FC verloor met 4-2 bij Heracles Almelo en heeft vanavond de kans om 2021 positief af te sluiten. Dat moet in Alkmaar gebeuren waar de op papier loodzware uitwedstrijd tegen AZ om 21.00 uur begint.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij
FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

Het aura boven FC Groningen kleurt grijs dit seizoen en neigt soms naar donkergrijs. Met negentien punten uit zeventien duels staat Groningen twaalfde en daar dreigt het niemandsland. De achterstand op de negende plaats bedraagt nu zes punten. Evenveel als het verschil met plek zestien. De fans roeren zich op social media en de kritiek neemt toe. Zowel op de leiding van de club als trainer Danny Buijs.

Om dat weer wat naar de achtergrond te dringen zou een goed resultaat tegen AZ goed uitkomen. Het is al de derde uitwedstrijd in een week. Zowel tegen Excelsior en Heracles Almelo was het voetballend heel matig en waren individuele fouten vaak de basis voor tegentreffers. Zoiets doet het vertrouwen geen goed en het is maar de vraag of Buijs zijn ploeg nog een keer zodanig op orde krijgt om winnend van het veld te gaan.

De trainer is strijdbaar. 'We moeten nog één keer aan de bak en we gaan er alles aan doen om in deze laatste wedstrijd voor de winterstop punten te pakken. Nog één keer er alles uitpersen. We zullen een hele goede dag moeten hebben om een resultaat te halen, maar in de thuiswedstrijd tegen AZ hebben we laten zien dat het mogelijk is.'

De statistieken zijn duidelijk in het nadeel van FC Groningen. Van de 32 ontmoetingen op het hoogste niveau in Alkmaar wonnen de groenwitten maar vijf keer. Eindigde het elf keer in een gelijkspel en zestien keer in een verliespartij. De laatste zege dateert van 6 december 2020. Ahmed El Messaoudi maakte beide doelpunten.