Sport

FC Groningen gedenkt overledenen begin 2023 en niet dit jaar

Traditioneel zet FC Groningen een thuiswedstrijd in het teken van 'In Memoriam'. Normaliter is dit de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar, maar omdat de eerste seizoenshelft dit jaar vroeg eindigt vanwege het naderende WK is gekozen voor de eerste Eredivisiewedstrijd in Euroborg van het nieuwe kalenderjaar.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen speelt dinsdag duel tegen NEC uit zonder publiek
FC Groningen speelt dinsdag duel tegen NEC uit zonder publiek

FC Groningen staat daarom zaterdag 14 januari 2023 bij de thuiswedstrijd tegen Feyenoord stil bij de supporters die de club en supporters in 2022 zijn ontvallen. Voor veel van onze supporters is FC Groningen zoveel meer dan een voetbalclub. Het groen-wit zit in hun hart en is ze enorm dierbaar. Zo schrijft de club op de website.

Elk jaar worden de supporters geëerd en herdacht. Vanwege de vroege stop van de eerste seizoenshelft is gekozen om de herdenking niet de laatste thuiswedstijd van dit kalenderjaar, maar de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie van het volgende kalenderjaar te laten plaatsvinden. De wedstrijd tegen Feyenoord begint om 16.30 uur. Na de opkomst van de spelers volgt één minuut applaus voor de overleden supporters, terwijl namen en foto’s worden getoond op de videoschermen.

De In Memoriam is een initiatief van officiële supportersgeledingen van de club in samenwerking met FC Groningen. Uitsluitend in overleg met de familie van de overledene zal de aanvraag worden uitgevoerd. Aanvragen kan iemand via de website doen.