Sport

FC Groningen haalt geen spelers meer op slotdag transfermarkt

FC Groningen is op de slotdag van de transfermarkt nog met diverse spelers bezig geweest, maar uiteindelijk bleef de teller op nul staan. Er vertrekt nog wel eentje. Romano Postema wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan FC Den Bosch. De 18-jarige spits wordt gezien als een groot talent, maar heeft het op het hoogste niveau tot nu toe niet waargemaakt.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen begint het nieuwe jaar met gelijkspel
FC Groningen begint het nieuwe jaar met gelijkspel

De club wil graag dat Postema veel speelminuten gaat maken om meer ervaring op te doen. In mei tekende Postema een vierjarig contract, waaruit blijkt dat de club veel vertrouwen in hem heeft. Postema debuteerde als invaller op 31 augustus 2019 in het eerste elftal in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Daarna werd hij geselecteerd voor het Nederlands elftal, dat deelnam aan de eindronde van het WK onder-17 in Brazilië.

Op 1 februari 2020 maakte de stadjer in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle zijn basisdebuut. Postema kwam tot nu toe 15 keer in actie voor de hoofdmacht, waarin hij nog niet tot scoren kwam. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus over de verhuur. 'Wij geloven erin dat Romano in de komende jaren de spits van FC Groningen kan worden en deze stap kan daarin heel belangrijk zijn. Wij zijn er van overtuigd dat Postema zich in de Keuken Kampioen Divisie op een goede manier kan laten zien.' (Foto: Youtube FC Groningen)