Sport

FC Groningen krijgt komende weken kansen om verder omhoog te kijken

Met een overtuigende 3-1 zege op Vitesse in Arnhem was zaterdagavond een prettig positief geluid te horen van FC Groningen. Groningen speelde een uur met een man meer en ging daar optimaal mee om. FC Groningen klom naar de elfde plaats in de Eredivisie met 22 punten uit 20 wedstrijden.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Na een interlandweekend speelt de Trots van het Noorden thuis tegen Go Ahead Eagles, Fortuna Sittard en Willem II. Om tussendoor op bezoek te gaan bij de inmiddels opgeleefde hekkensluiter PEC Zwolle. Februari wordt in die zin de maand van de waarheid. Als de ploeg van scheidend trainer Danny Buijs erin slaagt om zoveel mogelijk van die vier wedstrijden te winnen linkt misschien toch de play-offs om Europees voetbal.

Een beetje positief gedacht, maar niet onmogelijk. Feit is wel dat een gat van acht punten overbrugt moet worden. Valt het allemaal een beetje tegen dan zal het laatste seizoen van Buijs definitief als een nachtkaars uitgaan. In Arnhem speelde FC Groningen één van de betere wedstrijden van het seizoen. Een collectief sterke prestatie van een team met vijf spelers jonger dan twintig jaar in de basis.

Na het wegsturen van Openda in de 35e minuut vanwege een slaande beweging opende Strand Larsen vier minuten later de score met een fraaie kopbal. Een goed uitgespeelde counter belandde in de 67e minuut via verdediger Dasa in eigen doel en vier minuten later schoof invaller Daniël van Kaam de derde treffer binnen. Een blunder van doelman Peter Leeuwenburgh leidde een kwartiertje voor tijd de eretreffer in.

Een driepunter waar FC Groningen twee weken op kan teren om vanuit een positief gevoel toe te werken naar de maand van de waarheid.